Sommarstängt

Sommarstängt


Bio Roy tar lite semester!

Från den 19 juni till och med den 13 juli har vi sommarstängt på biografen. Efter dessa veckor slår vi åter upp dörrarna med ett fullspäckat sommar- och höstprogram som inkluderar opera, balett, teater, konst, konserter och förstås en massa film. 

När vi öppnar den 14 juli består repertoaren av tre finfina filmer. Läs mer om dem nedan.

En flodhäst i tesalongen
Baserad på boken Flodhästen av Stephen Fry. Ted Wallace är ett försupet vrak till teaterskribent som har avskedats från tidningen han skrev åt. Gamle vännerna Lord och Lady Logan förbarmar sig över honom på deras herrgård. Sonen i huset verkar besitta läkande krafter och de något blåögda föräldrarna hoppas kunna göra hans namn vida känt. Men Ted har genomskådat sonen och funderar nu på hur han ska lyckas avslöja honom.

Tulpanfeber
Med Alicia Vikander. I 1600-talets Amsterdam skenar handeln med tulpanlökar, och den så kallade tulpanmanin är ett faktum. I denna omvälvande tid försöker den välbärgade handelsmannen Cornelis att skapa familjelycka med sin fru Sophia. När de inte lyckas få barn anlitar Cornelis en konstnär att måla deras porträtt som ett arv till eftervärlden. Ett ödesdigert beslut som resulterar i oväntad passion, svek och lögner.

Pingvinresan 2
Det har gått 12 år sedan den Oscarbelönade Pingvinresan gjorde sitt triumftåg över världen och nu är Luc Jacquet tillbaka med en ny hisnande vacker naturupplevelse. Den här gången följer vi en ung pingvin som ger sig ut på sin allra första resa. Ciceron är en 45-årig pingvin som minns sina egna äventyr när han ser sin yngre släkting utmana rädslor och upptäcka en ny, stor värld runtomkring sig.


Spelschema

Inga tider schemalagda