Cafébio


Välkomna till höstsäsongen 2017 av Cafébion, en filmklubb på dagtid med medlemskort. Du kan välja röd, grön, gul eller blå serie, men inte byta dag under terminen. Tips: Låna gärna ut ditt medlemskort till en vän, om du inte kan gå själv vid något tillfälle. Medlemskort köper du i Roys biljettkassa fram till första visning. Begränsat antal. Medlemskort 320 kr.

Kl 11.30 insläpp för mingel med kaffe/the & kaka inne i salongen
Kl 12.00 presentation av filmen. Lotteri på medlemskortsnumret.
Kl 12.15 startar filmvisningen

DOLDA TILLGÅNGAR
Måndag 11 september - Röd serie
Tisdag 12 septmber - Grön serie
Onsdag 13 september - Gul serie

Torsdag 14 september - Blå serie
DRAMA Detta är berättelsen om Katherine Johnson, Dorothy Vaughn och Mary Jackson, tre briljanta kvinnor som jobbade för NASA och var hjärnorna bakom en av historiens största projekt, John Glenns uppskjutning i rymden. Det var en fantastisk bedrift som återgav USA sitt självförtroende och inspirerade resten av världen. Trion krossade alla kön- och rasbarriärer och blev en inspirationskälla för kommande generationer att drömma stort.
USA, 2016. Längd: 2 tim 7 min

QUEEN OF KATWE
Måndag 16 oktober - Röd serie
Tisdag 17 oktober - Grön serie
Onsdag 11 oktober - Gul serie

Torsdag 19 oktober - Blå serie
DRAMA Queen of Katwe berättar historien om schackundret Phiona Mutesi. Uppväxt i slummens Uganda finner Mutesi en väg från fattigdom till berömmelse genom sin skicklighet i spelet schack. Filmen är baserad på den verkliga historien om Phiona Mutesi och hennes resa för att bli en av Ugandas bästa schackspelare genom tiderna. USA/Uganda, 2016. Längd: 2 tim 4 min

ATT ANGÖRA EN BRYGGA
Måndag 13 november - Röd serie
Tisdag 14 november - Grön serie
Onsdag 8 november - Gul serie

Torsdag 16 november - Blå serie
KOMEDI Som en hyllning till Gösta Ekman visar vi en av hans finaste huvudroller på stor bioduk. Filmen av det legendariska radarparet Hasse & Tage är en av de största klassikerna i svensk filmhistoria. Det ska bli kräftskiva och alla är inställda på en riktigt trevlig kväll. Men först måste båten angöra bryggan... Gösta Ekman, Monica Zetterlund, Birgitta Andersson och Lars Ekborg i en sanslös fars som berättar om hur allt blir fel.
Sverige, 1965. Längd: 1 tim 40 min

SÅDAN FAR, SÅDAN SON
Måndag 11 december - Röd serie
Tisdag 12 december - Grön serie
Onsdag 6 december - Gul serie

Torsdag 14 december - Blå serie
DRAMA Ryota är en framgångsrik arkitekt som lever lyckligt med sin fru och deras sexårige son. När de får det fasansfulla beskedet att deras son förväxlats efter födseln och att deras biologiska barn bor med en annan familj så rämnar tillvaron. Sjukhuset råder dem att snarast byta tillbaka barnen. Kvalfyllda bestämmer de sig för att följa rådet. Men hur byter man ut ett barn som man hela tiden fostrat som sitt eget?
Japan, 2013. 2 tim