Double bill: The Disaster Artist & The Room

Double bill: The Disaster Artist & The Room


På premiärdagen för The Disaster Artist den 9 februari ger vi en double bill-kväll där både James Francos nya film och Tommy Wiseaus kultklassiker ingår i biljetten. Paus i mitten med alkohol- och fikaservering.

Filmerna visas också var för sig veckan därpå, om det passar bättre:
12 februari - The Disaster Artist
13 februari - The Room

THE DISASTER ARTIST

Greg Sesteros stora dröm är att bli skådespelare. I en teaterklass träffar han den excentriske och mystiske outsidern Tommy Wiseau. De blir snabbt kompisar och bestämmer sig för att förverkliga sin dröm - ta över Hollywood och slå igenom som skådespelare.

The Disaster Artist bygger på en verklig historia och tar oss med bakom kulisserna av The Room – kultfilmen som har uppmärksammats stort för att vara den bästa sämsta film som någonsin gjorts.

THE ROOM

Vad krävs det för att kallas "De dåliga filmernas Citizen Kane"? The Room av Tommy Wiseau har ALLT som krävs!

Johnny är en framgångsrik bankman som lever lyckligt i San Francisco tillsammans med sin fästmö Lisa. Fram tills att hon en dag tröttnar på honom och beslutar sig för att förföra Johnnys bästa vän Mark. Efter det blir ingenting sig likt. Från att ursprungligen ha visats på ett begränsat antal biografer i Kalifornien, utvecklade The Room snabbt en kultstatus allteftersom fans runt om i världen fann filmens bisarra historieberättande, tveksamma skådespeleri och tekniska bloopers högt underhållande.

Språk: Engelska (svensk text på The Disaster Artist, engelsk på The Room)
Total längd: 3 tim 45 min inkl. paus
Åldersgräns: 15 år
Biljetter: 180 kr
Visas: 9 februari kl. 19.00


Spelschema

9 feb.

19:00