LadyBug Festival

LadyBug Festival


LadyBug Festival fokuserar på jämlikhet, mänskliga rättigheter och miljö och i år sätter vi extra ljus på mångfald och identitet. LadyBug Festival uppmuntrar även jämställdhet genom att uppmärksamma A-Märkta filmer och vänder på den rådande normen 80/20 av manliga/kvinnliga filmskapare.

LadyBug Festival är ett samarbete med Bio Roy, WIFT Sverige, ABF och Sverigeskortfilmfestival. Detaljerat program efterhand på www.ladybugfestival.com

 

Program:

10.30 - Babybio: Silvana - väck mig när ni vaknat
Silvana Imam är en av Sveriges största artister. En naturkraft som drar med sig sin publik på ett fälttåg. En orädd ledare med sylvass tunga som fångar vår samtid. Dokumentären följer Silvana Imam från att hon var i början av sin karriär fram till i dag.

13.00 - Bobbi Jene
Bobbi Jene är dokumentären om en av den moderna dansens absoluta superstars; om banbrytande performance, kärlek och smärta och om en kvinnas kamp för sin konstnärliga
frihet. Filmen belönades för Bästa film, Bästa foto och Bästa klippning vid Tribeca Film Festival 2017.

15.30 - Villebråd
Villebråd är Oscarsnominerade Agnieszka Hollands återkomst till hemlandet Polen efter en framgångsrik tid som regissör för serier som House of Cards och The Killing. Filmen har av kritiker jämförts med mordmysterier som Twin Peaks och Fargo.

18.00 - Premiär: Korparna
Regissören Jens Assur låter bilderna tala i ett kraftfullt drama om skam, skuld och livsdrömmar. Filmens manus är fritt baserad på Tomas Bannerheds kritikerrosade roman Korparna som belönats med Augustpriset. I huvudrollen som Agne ser vi Reine Brynolfsson.

Biljetter till samtliga ovanstående visningar: 115 kr (95 kr student/pensionär/matiné).
Fri entré till resterande program som följer nedan.

LadyBug Festival och Bio Roy hyllar Kulturnatta med foajémingel, färgstark konst, gröna drinkar, sång, Stand-Up och kortfilmsmaraton. 

19.30 - Foajémingel i tema natur och miljö
Mingla bland färgstarka konstverk; Evalena Jönsson Lundes betongskulpturer, Cecilia Bertlings tygtryck och Eva Märta Larssons naturfoton. Vi bjuder på ekologiskt, fairtrade och gröna drinkar. 

20.15 - Arghavan
Arghavan Agida är sångerskan med den fantastiska rösten. Hon är även författare, filmare och Ambassadör för UN Women Sweden. Hon presenterar sitt filmprojekt, sin bok ZAN och sjunger för oss.

20.15 Stand-Up Comedy 
Anneli Abrahamsson är feminist och göteborgare, mamma och mångsysslare, fördomsfull och gift, stå upp komiker och bästa kompis, dotter och flygrädd. Lägg till småförbittrad,
vänsterborgerlig anarkist och heterosexuell så har du bilden rätt klar för dig. Hon är "Kvinnan" som vill ge olämpligheten ett ansikte. Mamman som tillsammans med make och
son bildar en trebarnsfamilj utan föräldrar, dottern som vill bryta upp normer och förväntningar. Anneli Abrahamsson är journalisten som till slut vågade ta sin humor på allvar
och ställde sig på stand-upscenen. Det har hon aldrig ångrat. 

20.45 Ladybug Short Film Marathon 
Kortfilmsmaraton 130 min. i alla genrer, drama, komedi, animation, dans och konstfilm från Sverige, Spanien, Ryssland, USA, Argentina. 130 min Drama, Comedy, Animation, Dance & Art Short from Sweden, Spain, US, Russia, Mexico, Australia and more. All films are English subtitled.


Spelschema

Inga tider schemalagda