Little Shop of Horrors Sing-along

Little Shop of Horrors Sing-along


Bio Roy bjuder in till att sjunga med i 80-talskultmusikalen Little Shop of Horrors.

Little Shop of Horrors! Var ska man börja? Filmen om det fattiga blomsterbutiksbiträdet Seymour som får tag i en märklig planta (som egentligen är en utomjording) innehåller mycket av det vi älskar med film: b-filmsestetiken placerad i musikalmiljö, charmig (och egentligen ganska snäll) skräck och oerhört catchiga låtar i en kaotisk blandning. Rick Moranis! Steve Martin! Och en lysande Ellen Greene som i rollen som Audrey. Filmen nominerades till i våra ögon två självklara Oscars - bästa specialeffekter och bästa originallåt för "Mean Green Mother from Outer Space", låten som den läppsynkande plantan Audrey II sjunger med oefterhärmelig inlevelse.

Little Shop of Horrors är den absolut kultigaste filmen vi testat skapa en sing-along-kväll av hittills, och vad passar då bättre än att det är en favoritmusikal för både vår maskinist Magnus och topp-allsångsledaren Susanna? Sång- och 80-talsnördar, anslut, så tar vi täten!

Affärerna går dåligt för blomsterhandlaren Mushnik på Skid Row, så han överväger att slå igen. Den föräldralöse Seymour slavar som hans assistent samtidigt som han åtrår försäljerskan Audrey. Hon i sin tur drömmer om ett sött hem i en förort men går dessvärre i sällskap med den sadistiske tandläkaren Orin Scrivello. En dag hittar Seymour en underlig växt som han förvärvar i en affär i Chinatown. Kärleksfullt sköter han om växten som han döper till Audrey II, och den blir ett dragplåster i affären. Kunderna strömmar till och affärerna går strålande. Men efter det att Seymour stuckit sig på en rosplanta upptäcker han att Audrey II har smak för blod.


Regi: Frank Oz | Skådespelare: Rick Moranis, Ellen Greene, Vincent Gardenia m.fl | Land: USA (1986) | Språk: Engelska (sing-along-text) | Längd: 1 tim 50 min inkl. uppvärmning | Åldersgräns: 15 år | Biljetter: 150 kr | Återköp: Köpta biljetter återlöses ej


Spelschema

6 dec.

20:30