Stina Wollter: Konst, kropp och motstånd

Stina Wollter: Konst, kropp och motstånd


Extrainsatt föreläsning samma dag kl. 16.30 på grund av högt biljettryck!

”En föreläsning om hur saker och ting vävs samman på vidunderliga och ändå logiska sätt i en enda människa som råkar vara jag.” - Stina Wollter

Stina Wollter arbetar främst som konstnär men även som illustratör, föredragshållare, radiopratare, sångerska och textförfattare. Hon är programledare för Söndagarna med Stina Wollter på P4 Stockholm, Sveriges Radio. Hon var tidigare programledare i radioprogrammet Karlavagnen. Hon har tävlat i SVT-programmet På spåret med sin far. Emellanåt har Wollter framträtt som sångerska och våren 2014 hade Stina Wollter Band premiär med egna country-inspirerade låtar av henne och livspartnern Micke Olsson, som även spelar gitarr. Under våren 2017 var Stina Wollter en av deltagarna i Let’s dance på TV4.

Stina Wollter blev under 2016 mycket uppmärksammad för sitt Instagram-konto, där hon utmanar normerna om på vilka villkor icke-normativa kroppar får synas i media genom att posta bilder och filmer på sig själv. Hon blev bland annat uppmärksammad i Malou efter tio, där de visade videoklipp från Stinas konto. Kampanjen #backastina startades för att stötta henne i det hat hon fått motta i samband med detta. I november 2016 blev hennes konto tillfälligt nedstängt efter en anmälan från en man som skickat en bild på sin penis till Wollter, vilket hon besvarade med att skicka tillbaka en bild på en annan penis. Detta ledde till en debatt om sexuella trakasserier på nätet.


Med: Stina Wollter | Tid: 16.30 - 17.45, 19.00 - 20.15 | Biljetter: 150 kr | Återköp: Köpta biljetter återlöses ej


Spelschema

Inga tider schemalagda