roy
Julien Benhamou Opera National De Paris Don Quichotte Rudolf Noureev Valentine Colasante Kitri Et Paul Marque Basilio C Julien Benhamou Onp 62Z0494
Julien Benhamou Opera National De Paris Don Quichotte Rudolf Noureev Dorothee Gilbert Kitri C Julien Benhamou Onp 62Z6527

Balett: Don Quixote

OM FILMEN

Upplev Rudolf Nurejevs färgglada balettversion av Don Quixote. Visas inspelad från Parisbaletten, på stor duk i Sverige, med en av världens bästa dansensemble.

Inspirerad av Marius Petipas koreografi är Rudolf Nurejevs Don Quixote en hyllning till dans med spanska inslag.

Miguel de Cervantès roman skrevs på 1600-talet och berättar om Don Quixotes äventyr, en idealist och bokmal som en dag bestämmer sig för att åka över Spanien med den naive Sancho Panza.

I Nurejevs balett möter de Kitri och Basilio. De två åtskilda älskarna som använder alla knep de kan – från ett dockspel till ett falskt självmord – för att vara tillsammans. I slutändan är det dock Don Quixote som levererar det lyckliga slutet efter att ha kämpat mot väderkvarnar och korsat vägar med Amor, Dulcinea och Drottningen av Dryaderna. Kostymerna och den färgglada uppsättningen understryker det livfulla och underhållande i dansverket.

MUSIK: Ludwig Minkus
DIRIGENT: Gavriel Heine
KOREOGRAFI OCH SCENREGI: Rudolf Nureyev (efter Marius Petipa)
SCENOGRAFI: Alexandre Beliaev
KOSTYM: Elena Rivkina
LJUSDESIGN: Philippe Albaric

SÖNDAG 14 APRIL

Balett
2h 50min

Fascineras av balettens eleganta steg och rörelser. Vi visar balettföreställningar från den anrika scenen på Palais Garnier i Paris, på vår bioduk i Göteborg.

Köp biljett