roy-logo
Paede6otf0ezpcuaddi6fqmqvix
27062359

Cade: The Tortured Crossing

OM FILMEN

Sveriges första Neil Breen-vecka! Vi är oerhört stolta över att kunna presentera tre dagar med multikonstnären Neil Breens filmer. Utöver Cade: The Tortured Crossing visas också Fateful Findings och Twisted Pair.

CADE: THE TORTURED CROSSING
Neil Breen spelar dubbla huvudroller i sin senaste produktion - en historia om två identiska tvillingar som utsatts för AI-experiment vilket kommit att ge dem superkrafter. Tvillingarna är mystiskt förknippade med ett före detta mentalsjukhus. Den ena brodern rör sig i en riktning som plågar patienterna medan den andra valt en heroisk väg som räddar och skyddar dem.

Om du någonsin behövt bevis för farorna med AI - kom och se Neil Breens film, ett verk som söker efter mod och rättvisa inom mänskligheten. 

"Wherever there is injustice, I will be there" - Cade.

NEIL BREEN
Neil Breen är en multikonstnär som är regissör, manusförfattare, producent, klippare, produktionsdesigner, stuntkoordinator och kostymör i sina filmer. Han är också ansvarig för bland annat musik, make-up och hår, ljus och specialeffekter, juridik, hantverkstjänster, casting och catering.

Neil Breens filmer präglas av gåtfull dialog, säregen klippning och ett lågbudget-skimmer som tillsammans med ett dödligt allvar gör hans filmer till konstnärliga måsten. Filmskribenter använder ofta termen outsiderkonst om Breens filmer och de har lockat till sig ett stort följe genom åren.