roy-logo
En Corps
Danceforlife2

Dance For Life

OM FILMEN

Efter visningen följer ett samtal med GöteborgsOperans Danskompani och koreografen Hofesh Shechter. Den senare är dubbelt aktuell med GöteborgsOperans Danskompani denna höst: nypremiär av Contemporary dance i augusti och världspremiär av danskvällen In a Heartbeat i november på GöteborgsOperans stora scen. 

Elise trodde att hon hade det perfekta livet med drömkillen och en lovande karriär som balettdansös framför sig. Men när hon först ertappar honom med otrohet och sen blir svårt skadad på baletten vänds hennes liv över ända. Elise måste hämta sig både känslomässigt och fysiskt och öppnar därför för ett nytt kapitel i sitt liv – i Bretagne, där vänner, en möjlig ny partner och modern dans kan läka såren och hjälpa henne att återknyta kontakten med sin pappa och sig själv.

Dance For Life är regisserad av Cédric Klapisch och blev niofaldigt nominerad på César Awards, Frankrikes motsvarighet till Guldbaggen. Filmen följer hur en kvinna under sin rehabilitering kommer i kontakt med Hofesh Shechters danskompani och får möjlighet att dansa contemporary. Shechter spelar sig själv i filmen medan Parisbalettens première danseuse Marion Barbeau skådisdebuterar i huvudrollen.

Filmen har engelsk undertext - även det efterföljande samtalet sker på engelska.

10 OKTOBER

Drama, Komedi
1h 57min
FR TAL | ENG TEXT

Ibland samarbetar Roy med externa aktörer och fungerar som medarrangör av visningar. Ofta innebär detta besök med efterföljande samtal - en fördjupning i ämnet som presenteras.

Boka biljett