roy-logo
Fatefulfindings2
Fatefulfindings

Fateful Findings

OM FILMEN

Sveriges första Neil Breen-vecka! Vi är oerhört stolta över att kunna presentera tre dagar med multikonstnären Neil Breens filmer. Utöver Fateful Findings visas också Twisted Pair och nya Cade: The Tortured Crossing.

FATEFUL FINDINGS
Fateful Findings
är Neil Breens genombrott från 2012. Breen spelar en 'superhacker' med paranormala krafter som zoomar in på nationell och internationell korruption samtidigt som han letar efter flickvännen han blev separerad från som barn.

NEIL BREEN
Neil Breen är en multikonstnär som är regissör, manusförfattare, producent, klippare, produktionsdesigner, stuntkoordinator och kostymör i sina filmer. Han är också ansvarig för bland annat musik, make-up och hår, ljus och specialeffekter, juridik, hantverkstjänster, casting och catering.

Neil Breens filmer präglas av gåtfull dialog, säregen klippning och ett lågbudget-skimmer som tillsammans med ett dödligt allvar gör hans filmer till konstnärliga måsten. Filmskribenter använder ofta termen outsiderkonst om Breens filmer och de har lockat till sig ett stort följe genom åren.