roy
Gudfadern
Gudfadern2

Gudfadern II

OM FILMEN

Efter succén med Gudfadern återvände Francis Ford Coppola två år senare med vad som i dag betraktas som tidernas kanske främsta uppföljare. Vi uppmärksammar Gudfadern II och dess 50-årsjubileum med en visning.

I denna gripande fortsättning, som elegant väver samman två parallella historier, utforskas både Michael Corleones nutida kamp för att stärka sin makt och hans far Vitos tidiga liv och uppkomst i New Yorks undre värld. Al Pacino återvänder som Michael Corleone, som nu står inför inre och yttre utmaningar för att behålla kontrollen över familjeimperiet. Samtidigt porträtterar Robert De Niro en ung Vito Corleone i en roll som gav honom en Oscar för bästa manliga biroll. 

Gudfadern II fördjupar sig i föregångarens teman om makt, korruption och lojalitet och allt bara stämmer - från Puzos manus och Coppolas regi till Nino Rotas filmmusik, Gordon Willis foto och det enastående skådespeleriet. Nu återvänder den till bioduken, 50 år efter sin premiär.

SÖNDAG 08 SEPTEMBER

Drama, Thriller
3h 20min
ENG TAL | EJ TEXT

Vi älskar klassiker, kult och förbisedda pärlor - upplev dina favoriter på stor duk genom våra spektakulära nedslag i filmhistorien.

Köp biljett