roy
Ifonly2
Ifonly

If Only I Could Hibernate

OM FILMEN

Asiatiska Filmfestivalen återvänder till Bio Roy för tredje gången och samlar några av årets bästa filmer från kontinenten under fyra dagar. På lördagen visas If Only I Could Hibernate.

Ulzii lever i Ulan Bators tältområde tillsammans med sin familj. Han har en särskild fallenhet för fysik och är inställd på att vinna en vetenskapstävling för att få ett stipendium. När hans analfabetiska mamma får ett jobb på landsbygden och lämnar honom och hans yngre syskon tvingas de möta en tuff vinter själva. Ulzii vandrar omkring på nätterna i jakt efter något att elda för att hålla värmen, samtidigt som han förbereder sig för den nationella fysiktävlingen.

Zoljargal Purevdashs imponerande debutfilm skildrar hur social bakgrund påverkar förutsättningarna i hemlandet Mongoliet. If Only I Could Hibernate blev i fjol den första filmen från landet att visas i Cannes.

LÖRDAG 16 MARS

Drama
1h 39min
MON TAL | ENG TEXT

Asiatiska Filmfestivalen återvänder till Bio Roy för tredje gången och lyfter fram några av de bästa asiatiska titlarna från det gångna året. Huvudfestivalen äger rum i Stockholm - här i Göteborg visar vi i år totalt fem filmer.

Köp biljett