roy
Nine Kristofer Pasanen
OS Poster A3 Page 0001

ÖS - Historien om Linköping Hardcore

OM FILMEN

Dokumentärfilmen ÖS – Historien om Linköpings Hardcore behandlar hardcoremusikens födelse i Östergötland under 80-talet samt dess storhetstid under 90-talet i Linköping.

Östergötland har sedan punkens födelse i slutet av 70-talet varit en bas för en stor samling band. I början av 80-talet fick även hardcoremusiken ett starkt fäste i regionen och under efterföljande decennium exploderade denna musikscen. Linköping blev då en central punkt i länet men också en av de största städerna i Sverige när det kom till hardcore. Allt hände på "Skylten", en gammal nedlagd maskinskyltsfabrik som kommunen lämnat över till stadens ungdomar att förvalta i sann “gör det själv”-anda. Konserter sattes upp hela tiden och ofta kom det stora utländska band på besök, vilket satte Linköping på kartan även utomlands.

Dokumentärfilmen ÖS – Historien om Linköpings Hardcore behandlar hardcoremusikens födelse i Östergötland under 80-talet samt dess storhetstid under 90-talet i Linköping, men ser också framåt och ger en inblick i dagens musikscen där "Skylten" fortfarande spelar en central roll i stadens musikliv.

ONSDAG 04 SEPTEMBER

Dokumentär, Musik, Musikdokumentär
1h 40min

Musikfilmer och -dokumentärer är ett vanligt inslag i Roys programutbud. Moderna liksom klassiska band och artister på stor duk och med vibrerande högtalare.

Köp biljett