roy
Overthetop
Overthetop2

Over the Top

OM FILMEN

Den Dåliga Filmfestivalen visar spektakulära spillror ur filmhistorien - filmer med så stora och ofta charmiga brister att de går varvet runt och blir sevärda igen. Årets upplaga är den tredje i ordningen och äger rum på Bio Roy den 2-4 maj.

Det är för få filmer som handlar om turneringar i armbrytning, men Over the Top gör sitt bästa för att sätta ämnet på agendan. Sylvester Stallone spelar Lincoln Hawk - även om typ hälften av filmens karaktärer refererar till honom som Hawks? - en otursdrabbad lastbilschaufför som vill återförenas med sin son som han lämnade 10 år tidigare.

Entré: världsmästerskapet i armbrytning i Las Vegas, där Hawk ska återuppbygga sitt liv genom att vinna förstaprispengarna och i förlängningen kärleken från sin son. Over the Top fokuserar kanske mer sitt sentimentala familjedrama än dess sportevent, men allting i den här extrem-ostiga filmen känns som en varm filt för en 80-talsnostalgiker. Det blir knappast sämre av Giorgio Moroders soundtrack. Ta med näsduken!

BILJETTINFO
Lösbiljetter kostar 120 kr styck under festivalen. Köper du biljett till minst sex filmer får du mängdrabatt och då kostar biljetterna istället 80 kr styck. OBS! Notera att rabatterade biljetter enbart kan köpas i Roys foajékassa.

TORSDAG 02 MAJ

Drama
1h 33min
ENG TAL | EJ TEXT

Omissbara angelägenheter för varje person som någon gång fastnat framför en actionrulle på TV6 mitt i natten och med viss förtjusning tänkt att det inte kan bli sämre. Det kan det.

Köp biljett