roy
Redspellsp
Redspell

Red Spell Spells Red

OM FILMEN

Den Dåliga Filmfestivalen visar spektakulära spillror ur filmhistorien - filmer med så stora och ofta charmiga brister att de går varvet runt och blir sevärda igen. Årets upplaga är den tredje i ordningen och äger rum på Bio Roy den 2-4 maj.

Var beredd på en hypnotisk attack på sinnena - och alla former av god smak. När ett dokumentärfilmscrew besöker Malaysias djungler för att undersöka en häxas grav, upptäcker de betydligt mer än de hade hoppats på och råkar släppa lös The Red Dwarf Ghost.

Red Spell Spells Red är en hallucinatorisk mash-up av Cannibal Holocaust och Evil Dead genom ett Hong Kongskt filter. En genrefilm som inte nödvändigtvis är helt usel, men exemplariskt egen, omöjlig att efterlikna och klassiskt utflippad asiatisk chock-skräck från skarven mellan 70- och 80-tal.

Filmen har tidigare varit omöjlig att se om man inte fått tag i en piratkopia såld i någon dunkel gränd men nu har filmen återställts och visas för första gången i något sammanhang i Sverige. Denna restaurerade biokopia saknar ett par av djurscenerna från originalinspelningen från 1983, men är fortfarande något av det mest ondskefulla vi presenterat på duken.

BILJETTINFO
Lösbiljetter kostar 120 kr styck under festivalen. Köper du biljett till minst sex filmer får du mängdrabatt och då kostar biljetterna istället 80 kr styck. OBS! Notera att rabatterade biljetter enbart kan köpas i Roys foajékassa.

FREDAG 03 MAJ

Thriller, Skräck
1h 33min
FLERA TAL | ENG TEXT

Omissbara angelägenheter för varje person som någon gång fastnat framför en actionrulle på TV6 mitt i natten och med viss förtjusning tänkt att det inte kan bli sämre. Det kan det.

Köp biljett