roy
Silentnight
Silentnight2

Silent Night, Deadly Night Part 2

OM FILMEN

Den Dåliga Filmfestivalen visar spektakulära spillror ur filmhistorien - filmer med så stora och ofta charmiga brister att de går varvet runt och blir sevärda igen. Årets upplaga är den tredje i ordningen och äger rum på Bio Roy den 2-4 maj.

Silent Night Deadly Night är en utmärkt liten julskräckis från -84 om lilla Billy som får se sina föräldrar mördas av jultomten. När han senare som 18-åring får jobb som jultomte bubblar traumat upp till ytan och han börjar själv dela ut paket i form av ond bråd död.

Så, vad är då Silent Night Deadly Night Part 2 och varför ska vi se den istället? Som så ofta i den här världen kokas det ner till en skådespelare och hans totalt rubbade insats som Billys lika traumatiserade bror som ska hämnas. Eric Freeman är Ricky Caldwell i en film som blev till av lite överblivet material från en tilltänkt re-cut av film nummer ett. Detta gör att Silent Night Deadly Night Part 2 är väldigt tunn på handling - vi bjuds på drygt 30 minuter av flashbacks och tio minuter eftertexter för att fylla ut tiden.  

Om det gör den till en fruktansvärt dålig film? Absolut. Men det gör också att Freeman får ta över fullständigt i en njutbar Daniel Day-Lewis-liknande materialisering av sin karaktär. Många har dessutom sett honom på Youtube i efterhand - eftersom han föga förvånande blev ett internetfenomen genom sin insats.

BILJETTINFO
Lösbiljetter kostar 120 kr styck under festivalen. Köper du biljett till minst sex filmer får du mängdrabatt och då kostar biljetterna istället 80 kr styck. OBS! Notera att rabatterade biljetter enbart kan köpas i Roys foajékassa.

TORSDAG 02 MAJ

Skräck
1h 28min
ENG TAL | EJ TEXT

Omissbara angelägenheter för varje person som någon gång fastnat framför en actionrulle på TV6 mitt i natten och med viss förtjusning tänkt att det inte kan bli sämre. Det kan det.

Köp biljett