roy
Supermario
Supermariobr

Super Mario Bros.

OM FILMEN

Den Dåliga Filmfestivalen visar spektakulära spillror ur filmhistorien - filmer med så stora och ofta charmiga brister att de går varvet runt och blir sevärda igen. Årets upplaga är den tredje i ordningen och äger rum på Bio Roy den 2-4 maj.

Det är svårt att förstå att Super Mario Bros. kunde bli en så katastrofalt usel film. Den hade en stark skådespelarensemble, alla rättigheter från Nintendo som tyckte att Mario-brandet hade växt sig tillräckligt starkt för en långfilm och uttalade influenser i Ghostbusters och The Wizard of Oz

Huvudproblemet verkar ha varit att regiduon var gifta och inte kunde kommunicera. Dennis Hopper skulle varit på plats i en dryg månad men det slutade med 17 veckor. Inspelningens komplikationer har i detta fall lett till den bästa egenskap en dålig film kan ha: tonalitet som är lite överallt. Super Mario Bros. har ingen aning om det är en mörk komedi för vuxna eller en rolig familjefilm, och det är svårt att hitta speciellt många kopplingar till spelen. Dystopisk diskbänksrealism istället för det pastellfärgade Mushroom Kingdom.

Överlag är det osannolikt att ett företag av Nintendos kaliber hade tillåtit något att bulldozra över dess varumärke år 2024. I jämförelse med fjolårets småtrista Mario-film är det här ett kaosartat B-mästerverk.

BILJETTINFO
Lösbiljetter kostar 120 kr styck under festivalen. Köper du biljett till minst sex filmer får du mängdrabatt och då kostar biljetterna istället 80 kr styck. OBS! Notera att rabatterade biljetter enbart kan köpas i Roys foajékassa.

LÖRDAG 04 MAJ

Fantasy, Äventyr
1h 44min
ENG TAL | EJ TEXT

Omissbara angelägenheter för varje person som någon gång fastnat framför en actionrulle på TV6 mitt i natten och med viss förtjusning tänkt att det inte kan bli sämre. Det kan det.

Köp biljett