roy
Crow2
Crow

The Crow

OM FILMEN

The Crow firar 30-årsjubileum genom att återvända till bioduken.

Rockaren Eric Draven och hans flickvän Shelly mördas brutalt av ett hänynslöst ligistgäng. Exakt ett år senare återvänder Eric från de döda som en hämndens ängel. Han sminkar sig i vitt och svart och börjar leta upp mördarna en efter en. Deras vapen biter inte på honom - eftersom han redan är död.

Brandon Lee, son till Bruce Lee och på randen till sitt stora genombrott som skådespelare, gör en minnesvärd insats i titelrollen - vilket också blev hans sista. Lee avled efter en olycka med skjutvapen under inspelningen och filmen fick färdigställas med stuntmän och specialeffekter. Bakgrunden gör att The Crow förmodligen hade blivit en kultfilm oavsett hur slutresultatet sett ut, men Alex Proyas gotiska superhjältefilm är fullproppad med oneliners, ser fantastisk ut och målar upp en alldeles egen 90-talsvärld man gärna stannar kvar i. 30 år senare återvänder den till duken för en kväll.

ONSDAG 17 JULI

Action
1h 42min
ENG TAL | SV TEXT

Vi älskar klassiker, kult och förbisedda pärlor - upplev dina favoriter på stor duk genom våra spektakulära nedslag i filmhistorien.

Köp biljett