roy
Monkandgun
Monk

The Monk and the Gun

OM FILMEN

Asiatiska Filmfestivalen återvänder till Bio Roy för tredje gången och samlar några av årets bästa filmer från kontinenten under fyra dagar. Festivalen inleds av en förhandsvisning av The Monk and the Gun som har svensk premiär senare i år.

The Monk and the Gun tar avstamp 2006. Civilisationen har slutligen gjort sitt intåg i Bhutan. Som sista land i världen har man fått internet och television och nu väntar den allra största utmaningen… demokrati! För att lära medborgarna hur ett val går till skickar myndigheterna ut en grupp valexperter i landet för att genomföra en fingerad omröstning. Men i ett gammaldags land där religion står högre på listan än demokrati visar det sig vara svårt. Och varför skickar traktens högst uppsatte buddhistmunk en av sina bröder till valområdet – utrustad med ett gevär..?

En av förra årets stora svenska överraskningar på bio var Pawo Choyning Dorjis Skolan vid världens ände. Filmen blev dessutom den första någonsin från Bhutan att bli Oscarnominerad för Bästa internationella film. Nu är Dorji tillbaka med lika ljuvliga The Monk and the Gun.

TORSDAG 14 MARS

Drama
1h 47min
FLERA TAL | ENG TEXT

Asiatiska Filmfestivalen återvänder till Bio Roy för tredje gången och lyfter fram några av de bästa asiatiska titlarna från det gångna året. Huvudfestivalen äger rum i Stockholm - här i Göteborg visar vi i år totalt fem filmer.

Köp biljett