roy
Theylive
Theylive2

They Live

OM FILMEN

John Carpenters klassiska sci-fi-skräckfilm They Live visas för första gången på vår bioduk.

John Nada gör en skrämmande upptäckt då han av misstag kommer över ett par märkliga glasögon. När han tar på sig dem ser han hur världen ser ut på riktigt. Häpet beskådar han en stad belamrad av befallningar på gigantiska skyltar. LYD! TÄNK INTE! TITTA PÅ TV! KONSUMERA! Men mest skrämmande är att många av de människor han möter har förvrängda ansikten. De ser inte ut som vanligt folk. De ser inte ens ut att vara från denna värld… 

När They Live hade premiär 1988 svek publiken, men sedan dess har populariteten nått höga höjder. Kanske var tiden ännu inte mogen för denna smarta kombination av sci-fi, action och samhällssatir där utomjordingar försöker förslava mänskligheten under oket av ohämmad kapitalism? Med sin skrämmande spådom om en värld infekterad av ökade orättvisor, spiondrönare och mediamanipulation är John Carpenters film lika aktuell som någonsin.

TISDAG 06 FEBRUARI

Science Fiction, Skräck
1h 37min
ENG TAL | SV TEXT

Vi älskar klassiker, kult och förbisedda pärlor - upplev dina favoriter på stor duk genom våra spektakulära nedslag i filmhistorien.

Köp biljett