roy-logo
Twistedpair2
Twistedpair

Twisted Pair

OM FILMEN

Sveriges första Neil Breen-vecka! Vi är oerhört stolta över att kunna presentera tre dagar med multikonstnären Neil Breens filmer. Utöver Twisted Pair visas också Fateful Findings och nya Cade: The Tortured Crossing.

TWISTED PAIR
Neil Breen spelar här två identiska tvillingar som förvandlas till A.I.-hybrider och skiljs åt för att hjälpa mänskligheten på olika håll. Twisted Pair är första delen i sagan om tvillingarna, som nu fått en uppföljare i Cade: The Tortured Crossing.

NEIL BREEN
Neil Breen är en multikonstnär som är regissör, manusförfattare, producent, klippare, produktionsdesigner, stuntkoordinator och kostymör i sina filmer. Han är också ansvarig för bland annat musik, make-up och hår, ljus och specialeffekter, juridik, hantverkstjänster, casting och catering.

Neil Breens filmer präglas av gåtfull dialog, säregen klippning och ett lågbudget-skimmer som tillsammans med ett dödligt allvar gör hans filmer till konstnärliga måsten. Filmskribenter använder ofta termen outsiderkonst om Breens filmer och de har lockat till sig ett stort följe genom åren.