roy

Cafébio


Välkomna till Cafébion, en filmklubb på dagtid med medlemskort. Du kan välja röd, blå, grön eller gul serie, men inte byta dag under terminen.
Tips: Låna gärna ut ditt medlemskort till en vän, om du inte kan gå själv vid något tillfälle. Medlemskort köper du i Roys biljettkassa fram till första visning.

Observera att du inte kan boka ett kort via mail eller telefon - det är enbart direktförsäljning på plats som gäller. Begränsat antal. Medlemskort 420 kr.

Kl 11.30 insläpp för mingel med kaffe/the & kaka inne i salongen.
Kl 12.00 presentation av filmen. Lotteri på medlemskortsnumret.

EN FRUKOST PÅ BERGET

Måndag 22 januari - Röd serie
Tisdag 23 januari - Grön serie
Onsdag 24 januari - Blå serie
Torsdag 25 januari - Gul serie

Den framgångsrike entreprenören Vincent är högpresterande i alla lägen, så när hans flotta bil bara tvärdör på en bergsväg långt bort från såväl civilisation som Wi-Fi är stresspåslaget enormt. Han har ju ett schema att hålla! När den oborstade och sävlige Pierre kommer till Vincents undsättning är hans tacksamhet enorm. En charmig och lättsam komedi om motsatspar, livsval och vikten av att ibland bara stanna upp och andas en stund.
Éric Besnard, 2023, Frankrike, 1 tim 35 min

MIRAKLET I GULLSPÅNG

Onsdag 21 februari - Blå serie
Torsdag 22 februari - Gul serie
Måndag 26 februari - Röd serie
Tisdag 27 februari - Grön serie

Ett tecken från Gud får två norska systrar att köpa en lägenhet i svenska Gullspång. När de möter lägenhetsägaren på mäklarkontoret är hon en kopia av deras döda storasyster, som begick självmord 30 år tidigare. Vad som börjar som en sagolik familjeåterförening utvecklas till ett rafflande drama om lögner, hemligheter och trons betydelse. Årets mest uppseendeväckande dokumentärfilm kommer från Sverige.
Maria Fredriksson, 2023, Sverige, 1 tim 48 min

HAMMARSKJÖLD

Onsdag 20 mars - Blå serie
Torsdag 21 mars - Gul serie
Måndag 25 mars - Röd serie
Tisdag 26 mars - Grön serie

1961 har Dag Hammarskjöld ett år kvar på sin post som FN:s Generalsekreterare. Därefter ska han flytta till sitt hus på Österlen och den efterlängtade friheten. Men samtidigt rasar det Kalla Kriget för fullt, och brännpunkten ligger i Kongo. Dag Hammarskjöld tar på sig uppdraget att mäkla fred och enighet i landet. Ett omöjligt uppdrag, enligt många. Ett självmordsuppdrag, enligt andra. Mikael Persbrandt spelar titelrollen i årets svenska storfilm.
Per Fly, 2023, Sverige, 1 tim 58 min

THE HOLDOVERS

Måndag 22 april - Röd serie
Tisdag 23 april - Grön serie
Onsdag 24 april - Blå serie
Torsdag 25 april - Gul serie

Paul Hunham är en allmänt ogillad professor på en förberedande skola som heter Barton Academy. Utan familj och utan någonstans att åka över julen 1970, stannar han på campus för att handleda studenter som inte kunnat åka hem. Efter några dagar finns bara en person kvar: den stökiga 17-åringen Angus. Tillsammans med skolans chefskock Mary, vars egen son nyligen dött i Vietnam, bygger de tre en osannolik vänskap när de tillbringar julen tillsammans under två mycket snörika veckor i New England.
Alexander Payne, 2023, USA, 2 tim 13 min

EN FRUKOST PÅ BERGET 8

Cafébio

Roys filmklubb för daglediga!