roy-logo

Cafébio


Välkomna till Cafébion, en filmklubb på dagtid med medlemskort. Du kan välja röd, blå, grön eller gul serie, men inte byta dag under terminen.
Tips: Låna gärna ut ditt medlemskort till en vän, om du inte kan gå själv vid något tillfälle. Medlemskort köper du i Roys biljettkassa fram till första visning.

Observera att du inte kan boka ett kort via mail eller telefon - det är enbart direktförsäljning på plats som gäller. Begränsat antal. Medlemskort 400 kr.

Kl 11.30 insläpp för mingel med kaffe/the & kaka inne i salongen.
Kl 12.00 presentation av filmen. Lotteri på medlemskortsnumret.

 

ROSE


Måndag 11 september - Röd serie
Tisdag 12 september - Grön serie
Onsdag 13 september - Blå serie
Torsdag 14 september - Gul serie


Året är 1997. Inger, hennes syster Ellen och svågern Vagn är på bussresa mot Paris. Bussen har knappt hunnit ut på motorvägen förrän Inger avslöjar sin psykiska sjukdom för resten av resesällskapet – och resan till städernas stad blir en vecka som de aldrig kommer att glömma. Rose är en stark och hjärtevarm berättelse om familj, kärlek och att inget är som man tror vid första ögonkastet.

 

Niels Arden Oplev, 2022, Danmark, 1 tim 46 min

 

MADELEINE OCH TAXICHAUFFÖREN

Onsdag 11 oktober - Blå serie
Torsdag 12 oktober - Gul serie
Måndag 16 oktober - Röd serie
Tisdag 17 oktober - Grön serie


Taxichauffören Charles har en dålig dag. Äktenskapet är i spillror och personliga skulder oroar. Han riskerar också att förlora sitt körkort på grund av för många trafikförseelser. Hans nästa kund är en äldre, elegant kvinna som heter Madeleine. Hon ska flytta in på ett äldreboende på andra sidan Paris och skulle gärna vilja göra några stopp på vägen. Till en början är Charles irriterad men börjar snart charmas av damens minst sagt häpnadsväckande berättelser från livet.

Christian Carion, 2022, Frankrike, 1 tim 31 min

 

LÅT ÄLVEN LEVAOnsdag 8 november - Blå serie
Torsdag 9 november - Gul serie
Måndag 13 november - Röd serie
Tisdag 14 november - Grön serie

1978 beslutade Stortinget att bygga en damm i Alta-Kautokeinovassdraget, mitt i hjärtat av Sápmi. En lokal naturvårdsåtgärd för att bevara ån utvecklades till en uppgörelse mot den norska statens behandling av samerna. Mitt i det historiska dramat står Ester som under hela sitt liv förnekat sin samiska identitet. Låt älven leva handlar om 70-talets Alta-konflikt och vann både publikens och filmkritikernas pris på Göteborg Film Festival tidigare i år.


Ole Giæver, 2023, Norge, 1 tim 58 min


EMPIRE OF LIGHT

 

Måndag 11 december - Röd serie
Tisdag 12 december - Grön serie
Onsdag 13 december - Blå serie
Torsdag 14 december - Gul serie

I den engelska kuststaden Margate bor den ensamstående Hilary Small i början av 1980-talet. Hon förestår den slitna gamla biografen Empire, där Stephen en dag får arbete. Han är svart och längtar efter att flytta från hemstaden och invånarnas fördomar. Hilary och Stephen finner en gemenskap och inleder ett förhållande.

Empire of Light är en lika vacker som oförutsägbar film med Oscarsvinnaren Olivia Colman i huvudrollen.

Sam Mendes, 2022, Storbritannien, 1 tim 55 min 

Microsoftteams Image (16)

Cafébio

Roys filmklubb för daglediga!