roy

Cafébio


Välkomna till Cafébion, en filmklubb på dagtid med medlemskort. Du kan välja röd, blå, grön, gul eller orange serie, men inte byta dag under terminen. 
Tips: Låna gärna ut ditt medlemskort till en vän, om du inte kan gå själv vid något tillfälle. Medlemskort köper du i Roys biljettkassa fram till första visning.

Observera att du inte kan boka ett kort via mail eller telefon - det är enbart direktförsäljning på plats som gäller. Begränsat antal. Medlemskort 430 kr.

Kl 11.30 insläpp för mingel med kaffe/the & kaka inne i salongen.
Kl 12.00 presentation av filmen. Lotteri på medlemskortsnumret.

MÖTE I ROM

Måndag 2 september - Röd serie
Tisdag 3 september - Grön serie
Onsdag 4 september - Blå serie
Torsdag 5 september - Gul serie
Fredag 6 september - Orange serie

För att fira sin fyrtioåriga bröllopsdag åker Gerda och Kristoffer till Rom på långweekend. Gerda gick på konstskola här som ung, medan det är första besöket för Kristoffer som inte bemödar sig med kultur i onödan. De träffar oväntat på Johannes, Gerdas karismatiske konstlärare från förr, och hon ger sig snart ut i den eviga staden på jakt efter sin ungdoms upplevelser. Kan hon stå emot frestelser i ett Rom som plötsligt känns synonymt med romantik? 
Niclas Bendixen, 2023, Danmark, 1 tim 40 min

SKOLAN VID VÄRLDENS ÄNDE

Onsdag 2 oktober - Blå serie
Torsdag 3 oktober - Gul serie
Fredag 4 oktober - Orange serie
Måndag 7 oktober - Röd serie
Tisdag 8 oktober - Grön serie

Detta är berättelsen om Ugyen Dorji, en ung lärare som drömmer om att bli popsångare och ägnar mer tid åt att vara ute och festa på stadens krogar än att sköta sitt jobb. Skolledningen tröttnar på honom och ger honom ett ultimatum – ta jobb som lärare i avlägsna Lunana, annars åker du ut! Oscarsnominerat drama från Bhutan. Kulturkrock mellan den nya och gamla världen möts i denna oerhört charmiga, ömsinta och tänkvärda film.
Pawo Choyning Dorji, 2022, Bhutan, 1 tim 49 min

EN DOFT AV KÄRLEK

Måndag 4 november - Röd serie
Tisdag 5 november - Grön serie
Onsdag 6 november - Blå serie
Torsdag 7 november - Gul serie
Fredag 8 november - Orange serie

1885. Den makalösa kocken Eugenie har arbetat för den berömda gourmeten Dodin under de senaste 20 åren. Allt eftersom tiden går förvandlades gastronomin och den ömsesidiga beundran till ett romantiskt förhållande. Deras romans ger upphov till alltmer enastående rätter, den ena läckrare än den andra, som imponeras av världens mest framstående kockar. Men Eugenie älskar sin frihet och har aldrig velat gifta sig med Dodin. Så han bestämmer sig för att göra något som han aldrig tidigare har gjort: Att laga mat åt henne.
Anh Hung Tran, 2023, Frankrike, 2 tim 15 min

BRÖDERNA ANDERSSON

Onsdag 4 december - Blå serie
Torsdag 5 december - Gul serie
Fredag 6 december - Orange serie
Måndag 9 december - Röd serie
Tisdag 10 december - Grön serie

Ett ömsint porträtt av fyra bröder som glidit isär. En är den världsberömde filmskaparen Roy Andersson, och en är regissörens egen pappa. Går det att lappa ihop deras förhållande igen? Bröderna Andersson är en släktkrönika om drömmar, klasstillhörighet, filmkonst och ett arv som sträcker sig flera generationer bakåt i tiden.
Johanna Bernhardson, 2024, Sverige, 1 tim 25 min

En Doft Av Kärlek 3

Cafébio

Roys filmklubb för daglediga - medlemskort för hösten nu släppta!