roy
Allavibarn2
Allavibarn

Alla vi barn i Bullerbyn

OM FILMEN

I samband med att Konstmuseet avtäcker sin stora utställning, Ilon Wiklands bildvärldar. Saga, äventyr och vardagsliv, presenterar vi matinévisningar under tre lördagar på Roy. Wikland har illustrerat både Ronja Rövardotter, Bröderna Lejonhjärta och Alla vi barn i Bullerbyn.

Bullerbyn består egentligen bara av tre hus: Norrgården, Sörgården och Mellangården. Här bor systrarna Britta och Anna, Olle och hans lillasyster Kerstin, och Lisa med bröderna Lasse och Bosse. När de blir stora ska Lisa gifta sig med Olle, Britta med Lasse och Anna med Bosse så att de kan stanna i Bullerbyn hela livet. Det har Lisa, Britta och Anna bestämt och så ska det bli, även om Lasse, Bosse och Olle inte är särskilt förtjusta i flickornas planer.

Men än så länge är vuxenlivet långt borta och nu har Bullerbybarnen precis fått sommarlov och massor av härliga äventyr väntar under en nästan ändlös rad av lediga, lata sommardagar. Fast det är klart, när man måste hjälpa till att gallra rovor är man ju varken lat eller ledig… Det är tur att det bara händer en enda gång på hela sommarlovet!

LÖRDAG 15 JUNI

Familjefilm
1h 27min

Vi älskar klassiker, kult och förbisedda pärlor - upplev dina favoriter på stor duk genom våra spektakulära nedslag i filmhistorien.

Köp biljett