roy
Pan
Pan2

Pans labyrint

OM FILMEN

Premiären för fantastiska Poor Things markerar startskottet för en serie där vi lyfter fram visuella filmer som på olika sätt fängslat oss med sitt foto, precis som Yorgos Lanthimos nya film. En från varje decennium från och med 30-talet - vuxensagan Pans labyrint är valet från milleniets första.

Spanien 1944, skuggorna från inbördeskriget ligger tunga över landet och fascisterna har makten. Ofelia flyttar med sin familj till en stuga på landet där hennes styvfar är utsänd för att slutgiltigt besegra motståndsrörelsen i området. Där ligger också en uråldrig labyrint, som Ofelia börjar utforska. Längst in vaktar en knarrig gammal faun som avslöjar att hon egentligen är en prinsessa som måste utföra tre svåra uppdrag innan hon kan återvända till sitt sagorike. Samtidigt ökar pressen på Ofelia i den vanliga världen där hennes styvfar blir allt grymmare i sina metoder att krossa sina motståndare.

Guillermo del Toro släpper loss fantasin, slipar tekniken och bjuder på en vacker vuxensaga som inte liknar något annat.

LÖRDAG 11 MAJ

Fantasy
1h 59min
SPA TAL | SV TEXT

Vi älskar klassiker, kult och förbisedda pärlor - upplev dina favoriter på stor duk genom våra spektakulära nedslag i filmhistorien.

Köp biljett