roy
Predator
Predator2

Rovdjuret

OM FILMEN

Årets viktigaste kväll är här! Vi firar årligen Arnold Schwarzeneggers namnsdag på Roy - i år i form av visningar av actionrökarna Commando och Rovdjuret.

En grupp kommandosoldater kallas in för ett räddningsuppdrag i Centralamerika ledda av major Alan "Dutch" Schaeffer. Gruppen släpps ner i Guatemalas djungel innanför gränsen i fiendeland för att där spåra överlevande från en helikopter som skjutits ner. Väl där finner de att passagerarna är slaktade och ger sig på ett gerillaläger i närheten. Men det visar sig snart att det är någon annan som har gjort det - och han är inte mänsklig.

Några månader efter filmen Rocky IV:s premiär vintern -85 började folk skämta om att uppföljaren skulle handla om hur Rocky slogs mot en utomjording. Jim och John Thomas tog fasta på denna idé och förvandlade skämtet till ett seriöst manus. När Schwarzenegger sedan anslöt till filmen hade man en actionsuccé i sina händer.

SÖNDAG 04 AUGUSTI

Action
1h 47min
ENG TAL | EJ TEXT

Vi älskar klassiker, kult och förbisedda pärlor - upplev dina favoriter på stor duk genom våra spektakulära nedslag i filmhistorien.

Köp biljett