roy
Actofkilling
Actofkilling2

The Act of Killing

OM FILMEN

Joshua Oppenheimers mästerverk The Act of Killing från 2012 visas på svensk bio för första gången sedan festivalvisningarna för elva år sedan. Dokumentären visas i sin originalversion på 167 minuter.

I mitten av 60-talet mördades hundratusentals dissidenter i Indonesien på order av de nya makthavarna. I den hänsynslöst originella The Act of Killing låter regissören Joshua Oppenheimer människorna som utförde dessa brott mot mänskligheten återskapa sina handlingar i olika filmgenrer. Resultatet är en hårresande makaber dokumentär som saknar motstycke i sin skildring av mänsklig ondska.

The Act of Killing rankades som 2012 års bästa film av många medier, däribland The Guardian, LA Weekly och Sight & Sound. Filmen har i efterhand kommit att studerats som exempel för dokumentärt filmskapande av skolor världen över och dess inflytande på debatten om det förbisedda indonesiska inbördeskriget har varit stort.

"I have not seen a film as powerful, surreal, and frightening in at least a decade" - Werner Herzog

ONSDAG 22 MAJ

Dokumentär
2h 47min
IND TAL | SV TEXT

Vi älskar klassiker, kult och förbisedda pärlor - upplev dina favoriter på stor duk genom våra spektakulära nedslag i filmhistorien.

Köp biljett