roy
Thiefinbagdad
8T4cj591n2fatf2yuiqnqk9p0tb

Tjuven från Bagdad

OM FILMEN

Bio Roy presenterar en satsning på stumfilm med livemusik. Tjuven från Bagdad ackompanjeras med musik av pianisten Stefan Wingefors. I samarbete med ABF Göteborg.

I Bagdad bor tjuven Ahmed, som älskar den vackra prinsessan. Men innan han kan vinna hennes hand måste han ta det med den mongoliska prinsen och övervinna tusen faror, från dalen av monster över midnattshavet till grottan av förtrollade träd. Filmen är en berättelse av 1001 nätter, en äventyrsfilm på gränsen till kitsch och expressionism.

En av stumfilmens största stjärnor, Douglas Fairbanks, producerade, skrev manus och spelade huvudrollen i denna mastodontfilm. Filmen innehöll många vid tiden imponerande specialeffekter (en flygande matta, magiska rep och skräckinjagande monster), överdådig scenografi i arabisk stil samt blev en språngbräda för Anna May Wong, som i filmen spelar en förrädisk mongolisk slav.

ONSDAG 11 DECEMBER

Äventyr, Action, Klassiker
2h 19min
STUM TAL | ENG TEXT

Några av de allra vackraste, bästa och mest intensiva ögonblicken från filmhistoriens första stapplande steg – ackompanjerat av stumfilmspianisten Stefan Wingefors.

Köp biljett